Beurs ‘Op je gezondheid’

Onder grote belangstelling is op zondag 2 oktober voor de eerste keer de beurs Op je Gezondheid geopend in wijkhuis de Geseldonk. De beurs is een initiatief van Kansrijk Helmond-West samen met vele partners. Wethouder Cathalijne Dortmans opende de beurs samen met Jan Drouen, initiatiefnemer van Kansrijk Helmond-West. De wijkwethouder van Helmond-West prees het initiatief en opende de beurs met een klap op de ‘kop van jut’ in het gedeelte van de beurs waar diverse partijen ‘meer bewegen’ probeerden te promoten.

Zo’n veertig organisaties op het gebied van gezondheid, bewegen en gezond eten waren op de beurs aanwezig. De beurs is vanwege coronamaatregelen al twee keer uitgesteld. Op deze zondag kon de beurs rekenen op grote belangstelling vanuit Helmond en omliggende dorpen. Velen lieten de bloeddruk controleren en genoten van de gezonde hapjes en drankjes. Bezoekers konden zich laten testen op bloedsuiker en inspanningstest. Vele artikelen op het gebied van gezondheid, goed slapen, gezond eten en ontspanning werden op de beurs aangeboden. Vele afspraken voor consulten en proeflessen voor sportactiviteiten werden gemaakt.

Krijgt de beurs een vervolg?

Of de beurs nog een vervolg gaat krijgen? De grote belangstelling voor deelname was er in ieder geval wel. De standhouders waren zeer tevreden over het verloop en de organisatie gaat zich beraden over een vervolg in de toekomst. Wil je meer weten over Kansrijk Helmond-West neem dan een kijkje op de website of kom eens gezellig ontbijten op maandagochtend in de Geseldonk. Maak kennis met de vrijwilligers van Kansrijk Helmond-West en doe mee.

Vergelijkbare berichten